Kulutusluotto – Edullisin 500-70.000€ ilman vakuuksia

Kulutusluotto on yleensä kiinteällä maksuajalla varusteltu laina, joka maksetaan kertasummana hakijan pankkitilille. Se eroaa tässä hieman joustoluotoista, vaikka kulutusluottojakin kaupataan nykyään ”joustavasti” -nimikkeillä, joita ne saattavat hyvinkin olla maksu- ja lyhennysvapaiden kuukausien kautta.

Kulutusluottoa löydät meiltä pankeilta, yksityisiltä ja rahoituslaitoksilta – kaikki parhaat kulutusluottopalvelut on vertailtu. Taulukosta alapuolelta niistä 10 parasta:

Luotontarjoaja Ikäraja Nopea päätös? Lainamäärä Korko alk. Maksuaika
Bank Norwegian kulutusluotto on pankki ja samalla joustava. 23 v.
Lue lisätiedot
kyllä, saat lainapäätöksen kulutusluottoon heti pankilta 1000-60.000 €
8,99 % –
1-15 vuotta
Lendolla vakuudettomat kulutusluotot laitetaan hintavertailuun automaattisesti. 20 v.
Lue lisätiedot
Kyllä, voit saada jopa monta päätöstä lähes heti 500-50.000 €
8 % –
1-15 vuotta
Freedom Rahoitus välittää hakemuksen pankeille, jotka tekevät kaikkensa, että sinä saat edullista luottoa. 20 v.
Lue lisätiedot
Kyllä, varsinkin 500-2000 € summiin päätöksen voi saada nopeasti 500-60.000 €
4,19 % – 1-15 vuotta
Fixuralta haettu kulutusluotto välitetään suoraan yksityiseltä kätevästi ja edullisesti 21 v.
Lue lisätiedot
Saat itse päättää, minkä koron haluat omaan lainaan vapaasti alkaen kuudesta prosentista. 1000 – 10.000 €
6 % –
2-5 vuotta
Zmarta on jämerä pankkilainakilpailuttaja verkossa, josta saat halvimman mahdollisen tarjouksen zuumattavaksi heti. 20 v.
Lue lisätiedot
kyllä 500-60.000 €
4 % – 1-15 v
risicum hakemus 20 v.
Lue lisätiedot
kyllä 100-5000 €
Max. 77,16 % 3-52 kk
Ostosraha aina kaikista nopein tällä hetkellä, sillä sen maksuaika on vain 15 minuuttia, tosin vain parhaimmillaan. 21 v.
Lue lisätiedot
kyllä 400-10.000 €
29 % – 12-96 kk
Komplett Bank on hieman poikkeuksellinen luottorajalla varusteltu luotto ja vähän niin kuin luottokortti: suosittelemme tutustumaan, jos tälläinen kiinnostaa 23 v.
Lue lisätiedot
kyllä 1000-50.000 €
4,90 % – Joustava
laina.fi hakemus 20 v.
Lue lisätiedot
kyllä 100-5000 €
Max. 49,80 % 3-52 kk
credit24 hakemus 19 v.
Lue lisätiedot
kyllä 100-4000 €
0 % – 1-36 kk

Huomaa, että taulukosta viimeisin, Credit24, on ”jatkuvan keston laina”, mutta siinä on mahdollisuus ilmaiseen ensilainaan ja 0% korkoon (uudet asiakkaat), joten lisäsimme sen mukaan tästä syystä ja palvelussa on muutkin loistavat puolensa, erityisesti 19 vuoden ikäraja.

 

Kulutusluottoa netistä – FAQ (mitä minun tulisi tietää?)

Kun haet kulutusluottoa netistä, täytyy sinun tietää hyvin vähän loppuen lopuksi, vaikka ensimmäistä kertaa sellaista hakeva saattaakin alkuun kokea, että prosessi on hankala.

Sitä se ei kuitenkaan ole ja kulutusluoton hakeminen ei ole mitään verrattuna siihen, mitä se oli ennen ”verkon vallankumousta”, sillä vaihtoehtoina olivat silloin pelkästään pankit, ja nyt puhutaan niistä, joita komeilevat paalupaikoilla ainakin vähänkään isommissa kaupungeissa.

Vähän toista se on nyt, kun kuka tahansa (täysi-ikäinen ja luottokelpoinen sekä yleensä tulojakin vaaditaan) voi saada kulutusluottoa nettihakemuksella pelkällä puhelimella. Jos et ole aikaisemmin ottanut luottoa, ensimmäisenä sinun tulee tietää, että kulutusluotto kattaa nykyään lähes kaikki luotot yleensä alkaen 500 euron lainasta sinne 70 000 euron kattoon asti (Rahalaitokselta saat max. 70.000 euron luottoa).

Kulutusluottoa voit saada netistä ilman vakuuksia ja takaajia vain silloin, kun talous ei ole lähtenyt lapasesta, eikä ole lähdössäkään eli olet hoitanut tunnollisesti velat ym raha-asiat ja olet aikeissa tehdä niin jatkossakin. Vakuudeton ja verrattoman helppo prosessi onnistu netissä ja hehkutetaan paljon nimenomaan tätä helppoutta, mutta se ei tarkoita, että sitä voisi verrata esimerkiksi vanhan entisajan pikavippiin, jota sai haettua tekstiviestillä harvasen päivä 24h vuorokaudessa. Tätä kulutusluotot eivät ole.

 

Mitä, jos haluan pidentää maksuaikaa tai muuttaa eräpäivää?

Tämä on kaikki luottopalvelukohtaista ja nämä saattavat olla joko palvelun perusominaisuuksia, joita pystyy aktivoimaan tai säätämään netissä joko lisämaksulla tai ilman. Toinen vaihtoehto on, että näitä ei tarjota muuta kuin ”hiljaisesti” eli asiakaspalveluun yhteydenotto saattaa auttaa asiaa ja veloituksia ei välttämättä peritä.

Useimpien palveluiden kautta maksuaika pysyy vakiona, mutta eräpäivää pystyy vaihtamaan helposti, mutta sen jatkuva sorvaaminen ei onnistu. Maksuajan pidentäminen tapahtuu maksuvapaalla kuukaudella, jolloin lainanlyhennys jää siltä kuukaudelta kokonaan tekemättä.

Lyhennysvapaan kuukauden päällä ollessa (tai sen päälle asettaessa pikemminkin), maksatte lainasta pelkästään korko-osuuden, jolloin varsinainen lainapääoma ei lyhene sen kuukauden aikana.

Joku saattaa kysyä lamppu pään päällä, että onko sitten hyvä idea vain ottaa maksumuistutus ja maksaa lyhennys myöhässä? Meidän vastaus tähän on, että ei, vaikka eihän sinua varmasti mikään estä tekemästä niin, mutta olethan mieluiten yhteydessä asiakaspalveluun, niin edullisempi ratkaisu keksitään varmasti sen väylän kautta. Suosittelemme tässä olemaan kaukaa viisas ja joustoluotto on paras niille, jotka haluavat lainalleen täydet jousto-ominaisuudet.

 

Voinko saada kulutusluoton pankista ilman luottotietoja?

Et voi saada, ellet sitten onnistu neuvottelemaan pankin kanssa jotain erikoisratkaisua, joihin meillä on valitettavasti vahvat epäilyksemme. Koska kaikki lainapalaverit käydään kuitenkin pankin virkailijan ja teidän kanssa privaatisti, voit aina vetää jonkun ässän hihasta teoriassa, mutta olemme käytännön miehiä ja naisia eli emme usko kulutusluoton saamiseen luottotiedottomalle.

Netistä mahdollisuudet ovat ihan yhtä laihat ja et voi saada minkäänlaista lainaa maksuhäiriöiselle, et edes silloin, vaikka olisit hoitanut velat tunnollisesti vuosi kaksi tai kolme takaperin ja olisit säännöllisessä palkkatyössä tai nauttisit kohtuullista eläkettä.

 

Mistä edullinen kulutusluotto pienellä korolla?

Halvin kulutusluotto on se, jonka vuosikorko on pienin, kuuluu jo tämä klassikoksi muodostunut sanonta. Vastaus kysymykseen: mistä halvin laina tai mahdollisimman pienen koron kulutusluotto löytyy, on tyly: se on netistä. Ja jos joku kysyy miten, niin vertailemalla.

Kulutusluottojen vertailu on tärkeintä, mitä voit tehdä ja ainoa tapa saada halpa lopputulos. Ilman vertailuvaihetta ammut helposti metsään ja maksat liikaa korkoa ihan turhaan, kun halvempiakin vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla. Älä siis tee sitä virhettä, että jätät vertailun väliin!

Pienin mahdollinen korko on 0 %, mutta vain lyhyen maksuajan lainoissa ja emme kutsuisi näitä kulutusluotoksi, vaikka onhan 2018 vuonna vippikin jo kulutusluotto. Yleensä yli 1000 – 2000 euron lainojen korot alkavat 4-5 % tuntumasta ja todellinen vuosikorko harvoin alittaa 6 %, mutta sekin on mahdollista, vaikkakin harvinaisempaa.

Helpoiten hoidat vertailun välittäjien kautta ja tuot kotiin samalla pienikorkoisen lainan, näin voit tehdä käyttämällä esim. Lendo -välitysfirmaa, joka on sinun puolesta yhteydessä pankkeihin. Tämä on vaivattomin ja vuosi vuodelta yleisempi tapa hoitaa lainan hakeminen netissä.

Tuleeko vakuudettomuus lainaan mukaan ns. vakiovarusteena?

Kyllä, kaikki kulutusluotot ovat vakuudettomia ja netistä haetut lainat saa aina ilman vakuuksia ja takaajia. Ainoastaan asuntolainat ja yrityslainat tekevät tässä poikkeuksen, sillä niihin vaaditaan usein jotain kiinteä ja kiiltävää pohjalle, kuten rahaa tai omaisuutta.

Tämä on ymmärrettävää, sillä lainaa ei tipu, jos tulopuoli ei ole kunnossa tai maksuhäiriömerkintä on napsahtanut. Säännölliset tulot vaaditaan ja mitä suuremmat, sen parempi, myös eläke tai jokin muu kuukausittainen ja luotettava (säännöllinen) etuus riittää usein tulonlähteeksi.

Palkkakuittia, eläkepäätöstä ja jotain muuta lippua tai lappua saatetaan kuitenkin pyytää – ja usein pyydetäänkin, jos kyseessä on vähänkään luotettava lainapalvelu (kulutusluotto ilman liitteitä tai tuloja on meidän korvaan yliammuntaa tai mainontaa, mutta voimme olla aina väärässäkin, usein emme kuitenkaan ole).

Rahakorneri.com