Vakuudettomat lainat: Lainaa ilman vakuuksia (2024)

Haluaisitko tietää, mistä saat vakuudetonta lainaa helposti ja edullisesti?

Vakuudettomat lainat ovat arki päivää, mutta hintojen tarkastelu tulee niissäkin kysymykseen, niin kuin kaikissa lainoissa yleisesti. Kuluttajan kannattaa muistaa tämä ihan jokaisessa lainatyypissä.

Lainamarkkinat ja nykyään Suomessa parhaiten esillä olevat lainapalvelut myöntävät kaikki lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, joten tämän suhteen asiaa ei tarvitse enää selventää.

Samoin kaikki lainapalvelut, jotka esittelemme, ovat siis luonnollisesti vakuudettomia. Osa pankeista vaatii vielä vakuuksia tai takaajia lainoihin, mutta artikkeli ei koske niitä. Myös yrityslaina -puolella on yleisesti eri sävelet (henkilötakaus usein pakollinen).

Lainapalvelu
Arvosana
Plussat
Summa + Korko
 

Kilpailuttaa yli 20 pankkia
Edullinen korko

1000-60.000€

4-20 %

Kilpailuttaa eniten pankkeja
Tehokas lainojen keskitys ja järjestely

1000-60.000€

4,41%-

Hae lainaa nopeasti pankista
Päätös annetaan heti

1000-60.000€

8,29%-

Nopein mahdollinen joustoluotto
Nosta rahaa tarpeen mukaan tilille

100-4000€

-15,00 %

Lainojen kilpailutus ja vertailu
Lainat jopa 28 pankilta

500-60.000€

4,19-20 %

Kilpailuttaa noin 25 lainapalvelua
Jälleenrahoitus ja lainojen yhdistely helposti

500-60.000€

4,5-20 %

8000 euroa luottoraja
0 % korko 60 vrk ajan

100-8000 €

0% -

Lainaa ilman vakuuksia löydät seuraavien palveluiden kautta

Kolme vaihtoehtoa, mutta pääset käsiksi yli 35 lainapalveluun ja pankkiin. Yksinkertaista, helppoa ja halpaa vakuudetonta lainaa.

Rahalaitos on tuonut jo monen kuluttajan arkeen huomattavan helpotuksen jatkaen taivaltaan varsinkin nyt, kun monet ovat hoksanneet lainojen yhdistämisen – tai vielä parempaa, vanhan ylihintaisen lainan uudelleen kilpailuttamisen.

RahalaitosTämä tulee olemaan ehdottomasti 2020-luvun suurin trendi, sillä monet suomalaiset painivat tämän ongelman kanssa, eikä siitä ole vieläkään tiedotettu tarpeeksi mediassa.

Tiedot palvelusta:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Lainat: 500-70 000 euroa
 • Korko: 4,5-20 % (viitekorko)
 • Maksuaika: 1-15 vuotta

Suurin mahdollinen jopa 70 000 euron kulutusluotto on sekin vakuudeton, mutta tämä kompensoidaan kuitenkin hakijan profiililla. Riittävät kuukausitulot tarvitaan, jonka kaikki vakuudettomat lainat vaativat.

Palvelu vaatii kuitenkin hakijaltaan vähintään 600 euron kuukausituloja eli 7200 euron vuositulot voivat riittää isompaankiin lainaan. Tämä selviää, kun laitat lainahakemusta rohkeasti liikkeelle.


Vakuudeton pankkilaina

Bank Norwegian vakuudettomat lainat pankistaVieläkin suosituin Bank Norwegian tarjoaa vakuudettomat lainat sen verkkopankkihakujärjestelmän kautta nopeasti, suoraviivaisesti ja ilman mitään kuluttajan loputonta tenttausta. Sen lainahaemus siinä missä luottokorttinkin haku ovat molemmat puettu mahdollisimman yksinkertaiseen ja tehokkaaseen hakemukseen.

Tiedot palvelusta:

 • Ikäraja: 23 vuotta
 • Lainat: 1000 – 60.000 euroa
 • Korko: 7,49 % –
 • Maksuaika: 1 – 15 vuotta

SortterSortter lainaa ilman vakuuksia paras korko lisällä on vieläkin uusimpia ja kuumimpia palveluita, joka on todella aloittanut lainojen välittämisen tosissaan tehokkaalla brändäyksellä ja sen huippuominaisuuksilla. Parhaan koron järjestäminen lähes aina, suomalaisuus, helppous mm. muutama näistä.

Sillä on myös laaja noin 20 lainantarjoajan kumppaniverkosto, jossa on mukana myös kivijalkapankkiosastopuolta.

Poikkeuksen välittäjäpalvelu tekee myös siinä, että kaikki vakuudettomat lainat tai niitä myöntävät palvelut eivät pääse mukaan, vaan palvelulla on tietynlainen seula vielä korkokaton jälkeenkin. Se ei katso automaattisesti katteita, jotka ovat laskeneet hurjasti keskimäärin lainoissa, jolle voi ehdottomasti nostaa hattua.

Tiedot palvelusta:

 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Lainat: 1000 – 60.000 euroa
 • Korko: 4,25 % –
 • Maksuaika: 1 – 15 vuotta

Sortter on muuten myös meidän valinta 2024 vuonna Bank Norwegianin lisäksi.


Mikä on vakuudeton laina?

Lainan vakuudettomuudella tarkoitetaan, että myönteisen päätöksen saaminen lainaan ei edellytä kuluttajalta mitään omaisuutta esitettäväksi lainahakemuksessa.

Yleisesti ottaen pelkästään tulotiedot, täysi-ikäisyys ja puhtaat luottotiedot riittävät. Lainan vakuudet taas tarkoittaisiviat, että laina vaatisi esimerkiksi asunnon tai muuta omaisuutta lainan vakuusarvoksi.

Voitte kuitenkin olla varmoja, että meidän yhteistyökumppaneiden lainat ovat vakuudettomia.

Yhteisvastuullinen laina ilman vakuuksia

Tämän vaatiminen on harvinaista jopa pankeilla (paitsi asuntolainoissa), mutta monissa kulutusluotoissa esimerkiksi rinnakkaishakijan kanssa lainaamisella tarkoitetaan käytännössä samaa asiaa. Se ei ole mikään vaatimus, mutta yhteishakijan kanssa lainaaminen on esimerkiksi puolison kanssa välillä jopa edellytys, jos molemmilla on pienet tulot.

Pankkilaina kannattaa hakea yhteisvastuullisesti, jos se on vain mahdollista ja hakijoille on ”yhteinen ja eheä sävel lainan hakemisessa ja vastuun kantamisessa”.

Yhteisvastuullisessa lainassa molemmat ovat sitoutuneet lyhentämään lainan takaisin eli vastuu jakautuu kahdelle henkilölle. Kyseessä ei ole kuitenkaan lainan takaus.

Lainan takaus

Lainan takaus taas on mahdollista esimerkiksi, jos vanhemmat osallistuvat lainasopimukseen ja takaajiksi.

Näin esimerkiksi luottotiedoton on pystynyt saamaan joissain olosuhteissaa vakuudetonta lainaa netistä, mutta koska takausta ei yleisesti vaadita, niin tämä ei ole kovin relevanttia.

Voit unohtaa myös aineelliset takaukset, kuten asunnolla tai rahalla takaamiset. Jos kuitenkin lainaat pankista, kuten OP:sta tai Nordean kautta, saattaa takausjärjestely auttaa ilman vakuuksia.

Ovatko vakuudettomat lainat kalliimpia?

Tähänkin on ehkä syytä laittaa pieni tarkennus eli eivät missään nimessä.

Korkokatto on ja pysyy lainoissa, tarvittiin vakuudet tai ei. Ja netistä lainaajan on nykyään kohtuullisen vaikea edes törmätä vakuudelliseen lainaan, sillä ne ovat kilpailun kasvun myötä loistaneet poissaolollaan jo yli puolivuosikymmentä myös kivijalkapankeilla.

Lainan hakeminen vakuudetta – Korkoon vaikuttavat tulot ja nykyiset velat

Tulot ja menot, niiden suhde, sekä muut taloustiedot ovat sitten sitäkin tarkemmassa syynissä, joka ”korvaa” lainan vakuudettomuuden.

Myös nykyisiä velkoja kysytään ja niillä on vaikutusta lainapäätöksessä. Siksi teiltä kysytään siis usein nykyistä lainatilannetta ja luottokorttien määrää ja auki olevan luoton määrää.

Ylivelkaantunut saa melko huonosti lainaa, vaikka pystyisikin järjestämään näin itselleen paremman lainan selviten lyhennyksistä pienemmillä kustannuksilla sekä nopeammin.

Rahakorneri.com