Pankkilainat -vertailu: Mistä paras ja halvin laina pankista?

Mistä löytyy paras pankkilaina ja mitä tämä paras oikeastaan tarkoittaa edes? Edullisuus on monen kriteereissä numero yksi ja se onkin oikeastaan tärkein asia, kunhan vain muut lainaehdot ovat sopivat, näistä tärkeimpänä lainan kuuukausierä ja maksuaika.

Vertailimme pankkilainat ja vain sellaiset, jotka saat netistä (pois on luettuna siis kivijalkapankit) ilman vakuuksia sekä takaajia.

Lainapalvelu
Arvosana
Plussat
Summa + Korko
 

Kilpailuttaa yli 20 pankkia
Edullinen korko

1000-60.000€

4-20 %

Kilpailuttaa eniten pankkeja
Tehokas lainojen keskitys ja järjestely

1000-60.000€

4,41%-

Hae lainaa nopeasti pankista
Päätös annetaan heti

1000-60.000€

8,29%-

Nopein mahdollinen joustoluotto
Nosta rahaa tarpeen mukaan tilille

100-4000€

-15,00 %

Lainojen kilpailutus ja vertailu
Lainat jopa 28 pankilta

500-60.000€

4,19-20 %

Kilpailuttaa noin 25 lainapalvelua
Jälleenrahoitus ja lainojen yhdistely helposti

500-60.000€

4,5-20 %

8000 euroa luottoraja
0 % korko 60 vrk ajan

100-8000 €

0% -

Taulukosta moni välityspalvelu kilpailuttaa usean nettipankin lainat samalla lainahakemuksella.

 

Pankkilainan marginaali, korko ja muuta lyhyesti

Koroissa on eroja ja lainassa on suotavaa ottaa huomioon aina viitekorko, sen mahdollinen avauskulu ja joka kuukausi lyhennyksen päälle nakattu kuukausitilinhoitoveloitus. Näistä muodostuu kokonainen korko eli todellinen vuosikorko -nimityksellä kulkeva lainan kokonaiskustannusprosentti.

Suosittelemme käyttämään myös lainojen kilpailuttajia hyödyksi, joista esimerkiksi Zmartalla on yhteydet jopa 25+ pankkiin/lainapalveluun, joiden kautta laaja kilpailutus tehdään sinulle ilmaiseksi.


Rahakornerin ajankohtainen vinkki:

Parhaan ja edullisen pankkilainan saat usein myös suoraan Bank Norwegianilta, sillä keskimäärin lähes puolet suomalaisista päätyy sen pankkilainatarjoukseen! Korko on vain alkaen 7,49%, joka on isoin vaikuttava syy tähän.


 

Pankkilaina laskuri helpottaa: Kilpailutus on sen avulla helppoa

Pankin lainalaskuri laskee sinulle kulut ja korot valmiiksi. Vain numeroiden syöttö riittää ja korko on pöydällä. Ja näet siitä myös kätevästi tulevan kuukausierän, joten tiedät, kuinka paljon lainaa pitää lyhentää ja kuinka suuret kokonaiskulut lainaan muodostuu.

Laskurin avulla halvin laina löytyy tehokkaasti, selkeästi ja virheettömästi.

Huomioi vielä kuitenkin lainalaskurissa se, että korko ei ole vielä lopullinen, vaan lopullinen tarjous pankkilainalle annetaan henkilökohtaisessa tarjouksessa.

 

Pankkilaina ilman vakuuksia ja takaajaa

Netistä saatavissa pankkilainoissa on tässäkin etunsa, sillä mitään vakuuksia tai takaajia ei tarvita. Oikeastaan vakuudellista pankkilainaa ei ainakaan meidän reaaliaikatietojen mukaan edes ole tarjolla, ellei sitten kivijalkapankkeja oteta mukaan laskelmiin.

Lainat ovat yleensä vakuudettomia, mutta tuloihin kiinnitetään huomiota ja samoin maksuhistoriaan sekä nykyisiin velkoihin.

 

Kumpi on parempi, pankin myöntämä laina vai yhtiölaina?

Valintaan ei ole yksinkertaista vastausta ja verkosta saavat pankkilainat eivät ainakaan sovellu yhtiölainaksi. Näin ollen tämän asian tiimoilta suosittelemme, että olette pankkiin yhteydessä. Selvyys löytynee sitä kautta.

Pankissa voit asioida itse henkilökohtaisesti tai ottaa verkkopankissa yhteyden asiakaspalveluneuvojaan, josta pääset eteenpäin.

 

Saako pankista lainaa luottotiedottomalle, onko mahdollista missään olosuhteissa?

Ei, ellet osaa neuvotella henkilökohtaisesti pankissa paikan päällä ja pysty nostamaan sellaisia asioita pinnalle, jotka saavat pankit vakuuttumaan, että sinulta löytyy maksukykyä.

Pankkilaina netistä on puoliautomaattinen ja luottotiedot tarkistetaan heti kärkeen eli hakemus stoppaa siihen, jos koitat saada pankkilainaa maksuhäiriöiselle.

Kokeilla voi aina, mutta verkossa lainahommien seula on juurikin näin tiukka. Siispä pankkilaina ilman luottotietoja on hyvin hankala tai jopa käytännön mahdoton.

 

Entä myöntävätkö pankit lainaa eläkeläiselle?

Kyllä vain, joskin yläikäraja on yleensä 64 – 75 vuoden tietämissä, mutta tämä on pankkikohtaista. Pankkilaina eläkeläiselle ei ole ongelma, kunhan vain pystyt esittämään eläkepäätöksen ja muut taloustiedot (tietoja kysytään siinä missä palkkatyöläiseltäkin).

Ikä tai eläkkeellä oleminen ei siis ole ongelma eikä mikään, vaikka jotain rajoituksia yli seitsenkymppisillä alkaa jo olemaankin.

 

Voinko käyttää pankkilainan velkojen maksuun, tai lainojen yhdistämiseen?

Kyllä voit ja monet hakevatkin pankista lainaa paikkaamaan juuri kalliiksi kasvaneet velat. Entisten lainojen yhdistämiseen onnistuu kätevimmin juuri isommalla ja pienikorkoisemmalla lainalla.

Tämä on oikea askel eteenpäin kohti talouden parempaa hallintaa, jos huomaat tilanteen käyvän tukalaksi ja rahaa ei tahdo riittää oikein mihinkään, ei edes velkojen maksuun.

Rahakorneri.com